Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön luovutus valtakirjalla

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön luovutus on aina tehtävä lain vaatimalla tavalla. Yksi vaatimuksista on se, että myyjän ja ostajan on allekirjoitettava kauppakirja. Kauppakirjan voi kuitenkin valtakirjan nojalla allekirjoittaa myös myyjän tai ostajan asiamies. Valtuutus on tehtävä kirjallisesti. Kiinteistökaupoissa valtakirjassa on oltava myyjän tai ostajan allekirjoitus, ja siitä on käytävä ilmi asiamies ja myytävä tai ostettava kiinteistö.

Valtakirjassa on syytä määritellä valtuutuksen rajat tarkasti, jollei tarkoituksena ole antaa kaiken kattavaa yleistä valtuutusta. Valtakirjassa voidaan esimerkiksi määritellä se, millä kauppahinnalla kauppa voidaan tehdä. Mikäli asiamies eli valtuutettu on ylittänyt valtakirjassa määritellyt rajat, ei kauppa sido valtuuttajaa.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Nykyisin kiinteistökauppaa voidaan tehdä myös sähköisessä kaupankäyntijärjestelmässä. Tällöin valtakirja voidaan tehdä myös sähköisesti. Muilta osin siihen sovelletaan samoja vaatimuksia kuin normaaliin valtakirjaan. Lisätietoja valtakirjasta kiinteistön luovutuksessa saat lakipuhelimesta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa