Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön luovutus lahjana

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön luovutus uudelle omistajalleen ilman vastiketta merkitsee lahjan antamista. Lahjana pidetään lisäksi sellaista luovutusta, jossa vastike on hyvin vähäinen.

Myös kiinteistön lahjassa on noudettava yleisiä kiinteistön kaupan muotovaatimuksia. Lahjan antajan ja saajan tulee siten allekirjoittaa niin kutsuttu lahjakirja, minkä julkinen kaupanvahvistaja vahvistaa. Omistusoikeus kiinteistöön siirtyy yleensä lahjakirjan allekirjoittamisella, vaikka lahjakirjassa voidaan myös määrätä asiasta toisin.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Lahjanantaja voi tietyin perustein saada antamansa lahjoituksen puretuksi. Jos lahjansaaja esimerkiksi rikkoo lahjaan liittyvän olennaisen ehdon, lahjanantajalla on oikeus purkaa lahjoitus, mikäli lahjansaaja ei ole vielä luovuttanut kiinteistöä jollekin toiselle taholle. Kanne lahjoituksen purkamisesta tulee panna vireille vuoden kuluessa siitä, kun lahjanantaja sai tiedon lahjoituksen purkuperusteesta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa