Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön lahjoitus ja kaupanvahvistaja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lahjoitettaessa kiinteistöä on noudatettava samaa määrämuotoa kuin kiinteistön kaupassa. Lahjakirjassa on oltava ainakin seuraavat tiedot:

  • luovutustarkoitus
  • luovutettava kiinteistö,
  • tiedot lahjanantajasta ja lahjansaajasta

Kiinteistön lahjoituksissa ei tarvitse mainita kiinteistön arvoa. Kiinteistön lahjoituksen sitovuuden edellytyksenä on, että julkinen kaupanvahvistaja vahvistaa lahjoituksen sitovaksi.

Kaupanvahvistajan on oltava läsnä, kun osapuolet allekirjoittavat lahjakirjan. Kaupanvahvistajan tehtävänä on vahvistaa kiinteistön lahja- ja muut luovutuskirjat. Ennen lahjoituksen todistamista on kaupanvahvistajan tarkastettava osapuolten henkilöllisyys ja se, että lahjakirja täyttää lakisääteiset muotovaatimukset. Kaupanvahvistajan tulee myös tarkistaa kiinteistön omistusta koskevat tiedot kiinteistörekisteristä.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Sen jälkeen, kun kaupanvahvistaja on todennut lahjoituksen päteväksi, hän vahvistaa kiinteistön lahjoituksen merkitsemällä todistuksen lahjakirjaan.

Kiinteistölahja voidaan tehdä myös sähköisesti maakaaren 5 luvun mukaisessa kaupankäyntijärjestelmässä ilman kaupanvahvistajaa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa