Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön lahjoitus alaikäiselle

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Alaikäiselle voi lahjoittaa kiinteistöä. Alaikäinen on kuitenkin vajaavaltainen ja hänen oikeustoimikelpoisuuttaan on näin ollen rajoitettu lain nojalla. Lapsi ei voi esimerkiksi itse allekirjoittaa lahjakirja, jolla luovutetaan kiinteää omaisuutta.

Alle 18-vuotiaan henkilön puolesta merkittävät oikeustoimet tekevät hänen edunvalvojansa. Lapsen edunvalvojat ovat yleensä hänen huoltajansa. Kiinteän omaisuuden eli kiinteistön lahjoitus alaikäiselle on sellainen oikeustoimi, johon tarvitaan maistraatin lupa.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Mikäli vanhemmat haluavat itse lahjoittaa lapselleen omaisuutta, on heidän haettava lahjoitustoimea varten edunvalvojan sijaista. Edunvalvojan sijaista voidaan hakea joko käräjäoikeudelta tai maistraatista. Edunvalvojan sijainenkin on haettava maistraatin lupa, jos vanhemmat lahjoittavat lapselleen kiinteää omaisuutta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa