Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön lahjoittaminen valtakirjalla

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistö voidaan lahjoittaa valtakirjan nojalla. Maakaari sisältää säännöksen kiinteistön kaupan tekemisestä valtakirjalla. Koska kiinteistön lahjoitus on tehtävä samassa määrämuodossa kuin kiinteistön kaupassa, maakaaren valtuutussäännös voidaan myös soveltaa kiinteistön lahjoituksissa.

Valtuutussäännöksen mukaan, valtuutus on tehtävä kirjallisesti. Lahjoittajan on allekirjoitettava valtakirja ja siitä on käytävä ilmi asiamies ja lahjoitettava kiinteistö.

Valtakirjassa on määriteltävä valtuuttajan ja valtuutetun. Kiinteistön omistaja on lahjoittaja ja valtuuttaja. Asiamies, joka lahjoittajan puolesta lahjoittaa kiinteistön, on valtuutettu. Lahjoitettava kiinteistö on yksilöitävä mahdollisimman tarkasti. Kiinteistö voidaan yksilöidä esimerkiksi ilmoittamalla sen kiinteistötunnus, osoite ja mahdollinen nimi.

Kiinteistön lahjoitusten osalta ei ole samaa tarvetta määritellä valtuutuksen rajat yhtä tarkasti kuin kiinteistön myynnin osalta, koska lahjoituksissa luovutus on vastikkeeton.

Lahjoituksesta on laadittava kirjallinen lahjakirja, jonka molempien osapuolten on allekirjoitettava. Valtuutettu allekirjoittaa lahjakirjan päämiehensä eli lahjoittajan puolesta. Lisäksi kaupanvahvistajan on vahvistettava lahjoitus molempien allekirjoittajien läsnä ollessa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]