Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön lahjakirja alaikäiselle

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lahjoitettaessa kiinteistöä on noudatettava samaa määrämuotoa kuin kiinteistön kaupassa. Siten kiinteistön lahjoituksesta on laadittava lahjakirja, jonka sisältö pitää olla vähimmäissisällöltään sama kuin kiinteistön kauppakirja. Lahjoittajan ja lahjansaajan on allekirjoitettava lahjakirja. Lisäksi kaupanvahvistajan on vahvistettava lahjakirja allekirjoittajien läsnä ollessa. Kaupanvahvistajan lisäksi ei tarvita erillisiä todistajia.

Alaikäinen ei voi vajaavaltaisuuden takia itse ottaa vastaan kiinteistö lahjana. Lapsen edunvalvojan on siten lapsen puolesta allekirjoitettava lahjakirjan. Lisäksi vaaditaan aina maistraatin lupa, kun kyse on kiinteän omaisuuden lahjoituksesta alaikäiselle henkilölle. Lupaa on haettava maistraatilta kirjallisesti.

Mikäli lapsen vanhemmat lahjoittavat lapselleen kiinteää omaisuutta, on heidän haettava lahjoitustoimea varten edunvalvojan sijaista. Edunvalvojan sijaisen on lapsen puolesta allekirjoitettava lahjakirjan. Mikäli edunvalvojan sijaista ei ole määrätty, on lahja pätemätön.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 7 - 23 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa