Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön lahjakirja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön lahjaan sovelletaan, soveltuvin osin, samoja muotovaatimuksia kuin kiinteistön kauppaan. Näin ollen kiinteistölahjasta on laadittava lahjakirja. Lahjoittajan ja lahjansaajan on allekirjoitettava lahjakirja. Lisäksi lahjakirja on päivättävä. Kaupanvahvistaja vahvistaa lahjakirjan, lahjakirjan allekirjoittajien läsnä ollessa. Lahjakirjasta on käytävä ilmi seuraavat tiedot:

  • lahjoitustarkoitus
  • lahjoitettava kiinteistö
  • lahjoittaja ja lahjansaaja

Lahjakirjaan voidaan merkitä lisäksi lahjaan liittyvät muut mahdolliset ehdot. Ehtojen sitovuuden edellytys on niiden ottaminen lahjakirjaan.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kiinteistön lahjakirjan todistaa oikeaksi kaupanvahvistaja. Kaupanvahvistajan lisäksi ei tarvita erillisiä todistajia. Sähköisessä asiointijärjestelmässä, eli Maanmittauslaitoksen kiinteistökaupan verkkopalvelussa tehtävissä kaupoissa ja muissa kiinteistön luovutuksissa, eli esimerkiksi kiinteistön lahjoissa, ei tarvita kaupanvahvistajaa.

Tämä on vain yleisesitys kiinteistön lahjakirjaan liityvistä seikoista. Yksityiskohtaisemmissa kysymyksissä on syytä kääntyä lakimiehen puoleen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa