Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön lahjakirja


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Kiinteistön lahjaan sovelletaan, soveltuvin osin, samoja muotovaatimuksia kuin kiinteistön kauppaan. Näin ollen kiinteistölahjasta on laadittava lahjakirja. Lahjoittajan ja lahjansaajan on allekirjoitettava lahjakirja. Lisäksi lahjakirja on päivättävä. Kaupanvahvistaja vahvistaa lahjakirjan, lahjakirjan allekirjoittajien läsnä ollessa. Lahjakirjasta on käytävä ilmi seuraavat tiedot:

  • lahjoitustarkoitus
  • lahjoitettava kiinteistö
  • lahjoittaja ja lahjansaaja

Lahjakirjaan voidaan merkitä lisäksi lahjaan liittyvät muut mahdolliset ehdot. Ehtojen sitovuuden edellytys on niiden ottaminen lahjakirjaan.

Kiinteistön lahjakirjan todistaa oikeaksi kaupanvahvistaja. Kaupanvahvistajan lisäksi ei tarvita erillisiä todistajia. Sähköisessä asiointijärjestelmässä, eli Maanmittauslaitoksen kiinteistökaupan verkkopalvelussa tehtävissä kaupoissa ja muissa kiinteistön luovutuksissa, eli esimerkiksi kiinteistön lahjoissa, ei tarvita kaupanvahvistajaa.

Tämä on vain yleisesitys kiinteistön lahjakirjaan liityvistä seikoista. Yksityiskohtaisemmissa kysymyksissä on syytä kääntyä lakimiehen puoleen.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa