Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön kauppakirjan muotovaatimukset

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yksi tapa saada kiinteistö omistukseensa on kiinteistön kauppa. Kun kiinteistö luovutetaan myyjältä ostajalle vastikkeellisella kaupalla, oikeustoimesta on laadittava kirjallinen, määrämuotoinen kauppakirja. Laki määrittää oikeudellisesti pätevälle kauppakirjalle tietyt muotovaatimukset ja edellytykset.

Kauppakirjan on ensinnäkin oltava kirjallisessa muodossa ja niin myyjän kuin ostajan on allekirjoitettava se. Lisäksi kaupanvahvistajan on vahvistettava kauppakirja kaikkien allekirjoittaneiden läsnä ollessa. Mikäli kiinteistön kauppakirja tehdään ilman kaupanvahvistajaa, se on mitätön.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kiinteistön kauppakirjan sisällössä on neljä erityistä muotovaatimusta, joiden täyttyessä kauppakirja on sisällöltään pätevä. Kauppakirjasta on ensinnäkin käytävä ilmi luovutustarkoitus eli se, että kyseessä on kiinteistön kauppa. Toiseksi kauppakirjassa on yksilöitävä kaupan kohteena oleva luovutettava kiinteistö. Yksilöiminen tapahtuu selkeimmin kiinteistön kiinteistötunnuksella. Kauppakirjasta on käytävä ilmi sekä kiinteistön myyjä, että sen ostaja. Lisäksi kauppakirjaan on merkittävä kiinteistön kauppahinta ja muu mahdollinen vastike.

Kiinteistön kauppa on mahdollista tehdä myös sähköisesti. Tällöin kaupanvahvistajaa ei tarvita, vaan luovutus tapahtuu siten, että sekä myyjä että ostaja hyväksyvät saman sisältöisen kiinteistön kauppakirjan kiinteistövaihdannan palvelussa. Myös sähköisesti tehdyn kiinteistön kaupan kauppakirjan on täytettävä laissa määritellyt muotovaatimukset.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa