Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön kauppakirjan hinta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön kauppakirja on tehtävä lain edellyttämällä tavalla ollakseen pätevä. Yksi kauppakirjan sisällön vähimmäisvaatimuksista on, että siinä on mainittu kauppahinta tai muu vastike.

Käytännössä kiinteistön kaupassa voidaan sopia suullisesti korkeammasta kauppahinnasta kuin kauppakirjaan merkitään, jolloin puhutaan mustasta kauppahinnasta. Tämä ei aiheuta kaupan pätemättömyyttä, mutta myyjällä ei ole oikeutta saada perityksi enempää kuin kauppakirjaan on merkitty. Mustaan kauppahintaan sovelletaan ns. puuttumattomuusperiaatetta eikä sen vaatimus siten saa oikeussuojaa.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kiinteistön kauppakirjan tekemisestä otettavaa maksua ei ole määritelty laissa ja hinta voikin vaihdella paljon tilanteen mukaan. Usein hinta liikkuu noin sadoissa euroissa. Lisäksi sähköisen kiinteistövaihdannan palvelun sivuilla on hinnasto sen kautta tehtäville toimenpiteille.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa