Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön kauppakirjan ehdot

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön kauppakirjaan tulee merkitä kaupan minimiehdot sekä mahdollinen purkava tai lykkäävä ehto. Nämä voidaan merkitä myös sähköiseen luovutuskirjaan, jos kauppakirja tehdään sähköisessä kaupantekojärjestelmässä. Kaupan minimiehtoja ovat kiinteistön luovutustarkoitus, josta käy ilmi, että myyjä luovuttaa kiinteistön ostajalle, luovutettava kiinteistö, myyjän ja ostajan tiedot sekä kauppahinta.

Purkavalla ehdolla tarkoitetaan ehtoa, jonka toteutuessa kauppa puretaan ja kiinteistö palautuu myyjälle. Lykkäävällä ehdolla taas tarkoitetaan ehtoa, jonka mukaan kiinteistön omistusoikeus siirtyy esimerkiksi silloin, kun kauppahinta on kokonaisuudessaan maksettu.

Kiellettyjä kaupan ehtoja ovat takaisinosto- ja lunastusehto, joiden mukaan myyjällä on halutessaan oikeus lunastaa kyseinen kiinteistö takaisin. Myös ehto, jonka mukaan jollakin muulla on oikeus halutessaan lunastaa kiinteistö tai ehto, jonka mukaan ostajalla on velvollisuus tarjota kiinteistö myyjän tai jonkun muun lunastettavaksi ennen kiinteistön luovutusta, on kielletty. Tällaiset kaupan ehdot eivät sido kaupan osapuolia. Yleisesti kiellettyjä ovat ehdot, joilla rajoitetaan ostajan oikeutta luovuttaa kiinteistö eteenpäin, sopia erityisen oikeuden perustamisesta, pantata se tai muulla tavalla määrätä kiinteistöstä.

Myyjän tai tämän edeltäjän kaupanvastuun rajoittaminen kauppakirjan ehdolla on myös kielletty. Kaupanvastuulla tarkoitetaan, että myyjän määräysvaltaa ei saa rajoittaa mikään oikeudellinen virhe, jonka perusteella ostaja asema olisi uhattuna.

Myös sopimattomat ehdot ovat kiellettyjä. Tällaisia ovat esimerkiksi lain pakottavien säännösten kiertäminen. Poikkeuksellisesti kauppakirjassa voidaan sopia, että kiinteistöä ei saa luovuttaa edelleen rakentamattomana tai määrättyä kauppahintaa korkeammasta hinnasta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]