Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön kauppakirja valtakirjalla

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön kauppa on tehtävä lain vaatimalla tavalla. Yksi vaatimuksista on se, että myyjän ja ostajan on allekirjoitettava kauppakirja. Kauppakirjan voi kuitenkin allekirjoittaa myös myyjän tai ostajan valtuuttama asiamies.

Valtuutus kiinteistön myyntiin on aina tehtävä kirjallisesti. Myyjän on allekirjoitettava valtakirja, josta tulee käydä ilmi asiamies ja myytävä kiinteistö. Mikäli kauppa tehdään sähköisessä kaupankäyntijärjestelmässä, asiamies voi toimia myyjän tai ostajan puolesta myös sähköisen valtakirjan nojalla, jolloin asiointijärjestelmän ylläpitäjälle toimitetaan valtakirja, josta käy ilmi edellä mainitut asiat. Valtakirjassa voidaan antaa yleinen valtuutus käyttää asiointijärjestelmää tai oikeus käyttää järjestelmää asiakirjoja hyväksymättä.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Valtakirjassa on syytä määritellä valtuutuksen rajat tarkasti, jollei tarkoituksena ole antaa kaiken kattavaa yleistä valtuutusta. Valtakirjassa voidaan esimerkiksi määritellä se, millä kauppahinnalla kauppa voidaan tehdä. Mikäli asiamies eli valtuutettu on ylittänyt valtakirjassa määritellyt rajat, ei kauppa sido valtuuttajaa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa