Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön kauppakirja ja tarpeisto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön tarpeistoilla tarkoitetaan kiinteistön käyttötarkoitusta pysyvästi palvelevia esineitä. Tarpeistoesineellä on selkeä paikallinen ja taloudellinen yhteys kiinteistöön nähden. Tällaisia ovat esimerkiksi kiinteistöllä olevat laitteet ja työkalut, jotka sijaitsevat pysyvästi kiinteistöllä ja palvelevat sen käyttötarkoitusta. Myös kiinteistöltä kaadetut puut ja halot ovat osa kiinteistön tarpeistoa. Kiinteistön tarpeistona katsotaan olevan myös kiinteistöä koskevat tärkeät asiakirjat, kuten esimerkiksi kiinteistön panttikirjat sekä mahdolliset maanvuokrasopimukset. Itse rakennuksen tarpeistoesineitä voivat olla esim. tikapuut.

Tarpeistosta on syytä erottaa kiinteistön ainesosat, joilla tarkoitetaan esimerkiksi kiinteistöllä sijaitsevia rakennuksia sekä erilaisia maaperän aineksia, kuten multaa ja soraa.

Tarpeisto katsotaan pääsääntöisesti kuuluvan osaksi kiinteää omaisuutta. Tarpeisto siirtyy näin ollen ostajalle kiinteistön mukana, elleivät osapuolet sovi siitä keskenään toisin. Näissä tilanteissa kiinteistön kauppakirjaan on syytä kirjata tarpeisto, joka sisältyy tai vastaavasti jätetään pois kaupan kohteesta.

Kysy kiinteistön kauppakirjan sisällöstä tai kiinteistön tarpeistosta lisää lakimiehiltämme. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa