Minilex - Lakipuhelin

kiinteistön kauppakirja ja rekisteri

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kun kiinteistön kauppakirja on sitovasti tehty kauppajärjestelmässä, siirtyy siitä tieto lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin.

Lainhuudatusasia tulee vireille ilman eri hakemusta, kun kauppa on sitovasti tehty kaupankäyntijärjestelmässä. Sähköinen kauppakirja ja muut kauppaan liittyvät asiakirjat toimitetaan kaupankäyntijärjestelmästä lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin kirjaamisviranomaiselle. Lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin merkitään kirjaamishakemukset, tietoja hakemusten käsittelystä sekä kirjaamista koskevat ratkaisut. Lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin merkitään ilmoituksesta myös tiedot kiinteistöön kohdistuvasta ulosmittauksesta; turvaamistoimesta ja kiinteistön omistajan konkurssista; vallintarajoituksesta; lakisääteisestä panttioikeudesta; kirjallisen panttikirjan saajasta; lainhuudatuksen ulkopuolelle jäävän kiinteistön omistajasta ja kiinteistöä hallinnoivasta viranomaisesta; kiinteistöön kohdistuvista oikeuksista ja rasituksista, jos ne ovat lain nojalla ilmoitettava kirjaamisviranomaiselle tai jos ne ovat tarpeellisia rekisterin käyttötarkoituksen kannalta.

Jos sinulla on lisäkysymyksiä kauppakirjan rekisteristä, voit ottaa yhteyttä lakimieheen esimerkiksi soittamalla lakipuhelimeen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa