Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön kauppakirja ja rekisteri

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kun kiinteistön kauppakirja on sitovasti tehty kauppajärjestelmässä, siirtyy siitä tieto lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin. Lainhuudatusasia tulee vireille ilman erillistä hakemusta, kun kauppa on sitovasti tehty kaupankäyntijärjestelmässä. Sähköinen kauppakirja ja muut kauppaan liittyvät asiakirjat toimitetaan kaupankäyntijärjestelmästä lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin kirjaamisviranomaiselle. Muutoin kirjausta haetaan, ja vireille tulleesta hakemuksesta tehdään viipymättä merkintä lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin.

Lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin merkitään kirjaamishakemukset, tietoja hakemusten käsittelystä sekä kirjaamista koskevat ratkaisut. Lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin merkitään ilmoituksesta myös tiedot kiinteistöön kohdistuvasta ulosmittauksesta; turvaamistoimesta ja kiinteistön omistajan konkurssista; vallintarajoituksesta; lakisääteisestä panttioikeudesta; kirjallisen panttikirjan saajasta; lainhuudatuksen ulkopuolelle jäävän kiinteistön omistajasta ja kiinteistöä hallinnoivasta viranomaisesta; kiinteistöön kohdistuvista oikeuksista ja rasituksista, jos ne ovat lain nojalla ilmoitettava kirjaamisviranomaiselle tai jos ne ovat tarpeellisia rekisterin käyttötarkoituksen kannalta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]