Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön kauppakirja ja julkisuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kun kiinteistön kauppakirja on sitovasti tehty kauppajärjestelmässä, siirtyy siitä tieto lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin.

Kun kiinteistökauppa on tehty, kaupankäyntijärjestelmästä luovutetaan kauppaa koskevat tarpeelliset tiedot kiinteistörekisterin pitäjälle, kunnalle, väestökirjahallinnolle ja verohallinnolle. Lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin tiedot ovat lisäksi julkisia ja kirjaamisviranomaisten on pyynnöstä annettava rekisteristä todistuksia. Maanmittauslaitos saa lain mukaan luovuttaa lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin tietoja myös sähköisessä muodossa tiettyjä tarkoituksia varten. Lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin tehdyn merkinnän katsotaan tulleen kirjaamispäivää seuraavana arkipäivänä jokaisen tietoon, eikä vilpittömän mielen suojaa kiinteistöä koskeviin asioihin (kuten kiinteistön oikeaa omistajaa vastaan) voi enää saada muuta kuin poikkeustapauksissa.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kiinteän omaisuuden kohdalla julkisuutta luodaan nimenomaan kirjaamisella. Kiinteistöön kohdistuvien oikeuksien kirjaamismerkinnät luovat olettaman merkintää vastaavasta oikeudesta, joka toimii julkisuutta luovana tunnusmerkkinä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa