Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön kauppakirja hukassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön kauppakirja on syytä säilyttää huolellisesti. Mikäli se on kuitenkin hukassa, voi uuden saada kaupanvahvistajalta. Kaupanvahvistajalla on nimittäin velvollisuus pysyvästi säilyttää tallekappale luovutuskirjasta ja kaupanvahvistajan ilmoituksesta. Jos kaupanvahvistajan toimi on päättynyt, on hänen pitänyt toimittaa asiakirjat asianosaisen viranomaisen tai käräjäoikeuden säilytettäväksi.

Mikäli kauppakirjan perusteella on jo haettu lainhuuto, voi virallisesti oikeaksi todistetun jäljennöksen kauppakirjasta saada myös kirjaamisviranomaiselta. Tämän lisäksi ostaja voi myös vaatia myyjältä uuden kauppakirjan vahvistamista.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Vaikka kiinteistön kauppakirja on hukassa, ei siis ole syytä huolestua. Uuden saaminen pitäisi onnistua jotain edellä mainittua reittiä käyttäen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa