Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön käyttöoikeuden luovutus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistöllä tarkoitetaan itsenäistä maanomistusyksikköä, joka on merkittävä kiinteistönä kiinteistörekisteriin. Kiinteistöjä ovat esimerkiksi tontti, tila sekä niiden määräalat ja määräosat. Käyttöoikeus tarkoittaa oikeutta käyttää jotakin tiettyä omaisuutta, vaikka omistusoikeus siihen kuuluu jollekin muulle henkilölle. Käyttöoikeus voi myös pitää sisällään oikeuden nauttia omaisuuden tuotosta. Yleensä puhutaan käyttöoikeudesta ja hallintaoikeudesta samassa merkityksessä. Käyttöoikeus on kuitenkin rajoittuneempi oikeus hallintaoikeuteen nähden.

Kiinteistön käyttöoikeus voidaan luovuttaa joko vastikkeetta tai vastiketta vastaan. Käyttöoikeuden voidaan luovuttaa vastikkeettomasti mm. lahjoituksella, testamentilla tai sopimuksella. Vastikkeellisen käyttöoikeuden luovutus on vuokrasuhde, joka on yleisin käyttöoikeuden luovuttamisen muoto. Vuokralainen maksaa vuokranantajalle vastiketta siitä, että hän saa käyttää kiinteistöä. Vuokralaiselle voi myös kuulua oikeus nauttia kiinteistön tuotosta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Käyttöoikeus kiinteistöön tulee kirjata lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin erityisenä oikeutena.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa