Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistön hallintaoikeuden luovutus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Hallintaoikeus tarkoittaa oikeutta käyttää jotakin tiettyä omaisuutta ja nauttia sen tuotosta, vaikka omistusoikeus siihen kuuluu jollekin muulle henkilölle. Kiinteistöllä tarkoitetaan itsenäistä maanomistusyksikköä, joka on merkittävä kiinteistönä kiinteistörekisteriin. Kiinteistöjä ovat esimerkiksi tontti, tila sekä niiden määräalat ja määräosat. Hallintaoikeus kiinteistöön voidaan erottaa sen omistusoikeudesta.

Hallintaoikeus voidaan luovuttaa vastikkeetta tai vastiketta vastaan. Vastikkeeton hallintaoikeuden luovutus tehdään lahjoituksella, testamentilla tai sopimuksella. Vastikkeellisen hallintaoikeuden luovutus on vuokrasuhde.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Myytäessä tai lahjoitettaessa kiinteistöä, luovutuksenantaja voi pidättää hallintaoikeuden luovutettuun kiinteistöön joko itselleen tai muulle henkilölle. Perinnönjättäjä voi testamentilla määrätä, että kiinteistön omistusoikeus siirtyy toiselle taholle mutta sen hallintaoikeus toiselle. Hallintaoikeuden pidätys voi olla määräaikainen tai elinikäinen.

Hallintaoikeus kiinteistöön tulee kirjata lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin erityisenä oikeutena.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa