Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa sitoo vain oikein tehtynä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jotta kiinteistön kauppa olisi pätevä, kaupanteossa on noudatettava lain muotovaatimuksia. Kyse on varsinaisista muotovaatimuksista, jotka vaikuttavat sopimuksen pätevyyteen.

Kauppa on ensinnäkin tehtävä kirjallisesti, ja myyjän ja ostajan tai heidän asiamiehensä on allekirjoitettava kauppakirja. Kaupanvahvistajan tulee lisäksi vahvistaa kauppakirja kaikkien kauppakirjan allekirjoittajien läsnä ollessa. Vaihtoehtoisesti kiinteistönkauppa voidaan tehdä sähköisen kaupankäyntijärjestelmän kautta. Kauppakirjasta on aina käytävä ilmi ainakin luovutustarkoitus, luovutettava kiinteistö, myyjä ja ostaja sekä kauppahinta ja muu vastike.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Mikäli kaupan osapuolet käyttävät kaupassa asiamiehiä, valtuutus kiinteistön myyntiin on tehtävä kirjallisesti. Myyjän on allekirjoitettava valtakirja ja siitä on käytävä ilmi asiamies ja myytävä kiinteistö. Ostajan asiamiehen osalta valtuutuksen muodosta ei ole säädöksiä. Sähköisessä kaupankäyntijärjestelmässä asiamies voi toimia myyjän tai ostajan puolesta sähköisen valtakirjan nojalla.

Mikäli lain edellyttämät muotovaatimukset laiminlyödään kaupanteossa, ei sopimus kiinteistön kaupasta ole sitova. Kumpikaan sopimusosapuolista ei voi tällöin esittää puutteellisen sopimuksen perusteella vaatimuksia eikä myöskään vaatia toisen sopijapuolen velvoittamista pätevän sopimuksen tekemiseen. Myös kauppakirjaan merkitty kauppahinta on sitova eli jos myyjä ja ostaja ovat sopineet kauppakirjaan merkittyä suuremmasta kauppahinnasta tai muusta vastikkeesta, myyjällä ei ole oikeutta saada perityksi kauppakirjaan merkittyä suurempaa summaa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa