Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa sitoo vain oikein tehtynä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jotta kiinteistön kauppa olisi pätevä, on noudatettava tiettyjä muotovaatimuksia kaupanteossa.

Kauppa on ensinnäkin tehtävä kirjallisesti, ja sekä myyjän että ostajan tai heidän asiamiehensä on allekirjoitettava kauppakirja. Kaupanvahvistajan tulee lisäksi vahvistaa kauppakirja kaikkien kauppakirjan allekirjoittajien läsnä ollessa. Sähköinen kiinteistökauppa tehdään kuitenkin ilman kaupanvahvistajaa.

Kaupanteossa sekä ostajan että myyjän on mahdollista käyttää asiamiestä, joka solmii kaupan hänen puolestaan. Asiamiestä käytettäessä on tärkeää muistaa, että valtuutus kiinteistön myyntiin on aina tehtävä kirjallisesti ja myyjän on myös allekirjoitettava valtakirja. Valtakirjasta tulee käydä ilmi myytävä kiinteistö ja asiamies. Ostajan puolesta toimivalle asiamiehelle riittää suullinen valtuutus.

Myös kauppakirjan vähimmäisehdot kuuluvat kiinteistön kaupan muotovaatimuksiin. Kauppakirjaan on aina otettava tiedot luovutustarkoituksesta, luovutettavasta kiinteistöstä ja kaupan osapuolista eli myyjästä ja ostajasta. Lisäksi kauppahinnan ja muun vastikkeen on käytävä ilmi kauppakirjasta. Mikäli kyseiset muotovaatimukset laiminlyödään kaupanteossa, ei sopimus kiinteistön kaupasta ole pätevä. Kumpikaan sopimusosapuolista ei voi tällöin esittää puutteellisen sopimuksen perusteella vaatimuksia eikä myöskään vaatia toisen sopijapuolen velvoittamista pätevän sopimuksen tekemiseen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa