Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa puolisoiden kesken

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistökauppa on puolisoiden välillä pätevä, jos kauppasopimus täyttää kiinteistökaupan pakolliset muotomääräykset. Puolisoiden väliselle kiinteistökaupalle on siis samat edellytykset kuin muullekin kiinteistökaupalle. Mikään laki ei siis rajoita kiinteistön myymistä puolisolle.

Kiinteistöä ei voida kuitenkaan myydä puolisolle roimaan alihintaan ilman veroseuraamuksia. Jos puoliso maksaa kauppahintana kiinteistöstä enintään 75 % sen käyvästä arvosta, kauppaa pidetään lahjanluonteisena kauppana. Tällöin kaupan katsotaan olleen osaksi lahja, minkä vuoksi kiinteistön ostanut puoliso on velvollinen suorittamaan lahjaveroa. Lahjaveroa joutuu lahjanomaisessa kaupassa suorittamaan käyvän arvon ja suoritetun vastikkeen välisestä erotuksesta.

Puolisoiden väliseen alihintaiseen kiinteistökauppaan liittyy myös riski, että se tulkitaan oikeustoimeksi, jonka tarkoituksena on piilottaa omaisuutta kiinteistön luovuttajan velkojilta. Tällainen tulkinta on tietenkin vain mahdollinen, jos puoliso oli kauppahetkellä ylivelkainen tai jos kiinteistökauppa johti hänen ylivelkaisuuteensa. Oikeustoimi, jolla on tällä tavoin loukattu velkojan oikeutta, voidaan peräyttää, jolloin kiinteistön alihintaisesti ostanut puoliso menettää omistusoikeutensa kiinteistöä kohtaan.

Puolisoiden välisestä kiinteistökaupasta ei voi siis seurata haitallisia seuraamuksia ellei kiinteistöä myydä puolisolle alihintaan.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]