Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa perustettavan yhtiön lukuun

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön ostajana voi toimia esimerkiksi yksityishenkilön ja yrityksen lisäksi myös vasta perustettava osakeyhtiö. Tällöin puhutaan kiinteistön kaupan tekemisestä perustettavan yhtiön lukuun.

Jos kiinteistön kauppa on tehty perustettavan osakeyhtiön lukuun, on asianosaisten huomioitava tarkasti ajan kuluminen vastuukysymyksien vuoksi. Mikäli vastuu kiinteistön kaupasta ei ole nimittäin kahden vuoden kuluessa kaupan tekemisestä siirtynyt yhtiölle tai yhtiön perustamisesta on tätä ennen luovuttu, ostajana pidetään yhtiön puolesta kaupan tehnyttä.

Perustettavan yhtiön puolesta ennen sen rekisteröimistä tehdystä toimesta aiheutuneesta velvoitteesta vastaavat toimeen osallistuneet yhteisvastuullisesti. Vastuu tällaisesta toimesta, kuten kiinteistön kaupasta, siirtyy yhtiölle kuitenkin sen jälkeen, kun yhtiö on rekisteröity.

Yhtiön rekisteröinti ei kuitenkaan siirrä vastuuta ennen perustamissopimuksen allekirjoittamista tehdystä toimesta yhtiölle, ellei toimea ole yksilöity perustamissopimuksessa. Tällöin kyseinen toimi on tullut lisäksi tehdä enintään vuotta ennen perustamissopimuksen allekirjoittamista, jotta se voisi tulla yhtiötä velvoittavaksi.

Silloinkin, kun kauppa tehdään perustettavan yhtiön lukuun, lainhuudatusvelvollisuus alkaa heti kauppakirjan tekemisestä. Lainhuutohakemus jätetään tällaisissa tapauksissa lepäämään.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]