Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa panttikirja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Panttikirja on toimii todistuksena kiinteistöön kohdistuvasta kiinnityksestä, siitä selviävät kiinnityksen kohde sekä sen rahamäärä. Kiinnityksellä tarkoitetaan kiinteän omaisuuden käyttämistä velan vakuutena. Kun kiinteistönkaupassa kauppahinta tai sen osa jätetään velaksi, on tietyistä vakuusjärjestelyistä sopiminen maksuehtojen ohella tarpeen. Tällaisessa tilanteessa voidaan omistuksenpidätyksen ohella käyttää panttikirjaa kauppahintasaatavan vakuutena.

Ensinnäkin, kiinteistön myyjä voi ennen kaupantekoa hakea myytävään kiinteistöön kiinnityksiä, jotka vastaavat kauppahintasaatavan rahamäärää. Kyseisessä menettelyssä vahvistetut panttikirjat jäävät myyjän haltuun ja ne toimivat kauppahintasaatavan vakuutena. Järjestelystä voidaan sopia joko vapaamuotoisesti tai kauppakirjassa. Se asiantila, että kauppahintasaatavan vakuutena toimivat panttikirjat jäävät myyjän haltuun, todetaan kauppakirjassa. Vapaamuotoisesti tai kauppakirjassa sovitaan ehdosta, jonka mukaan ostajan on pantattava panttikirjat myyjälle kauppahintasaatavan vakuudeksi.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


On myös mahdollista, että kiinteistön ostaja hakee myyjän suostumuksin tarvittavan määrän kiinnityksiä ostamaansa kiinteistöön, turvatakseen myyjän kauppahintasaatava. Kyseisessä järjestelyssä kiinteistön kauppa tehdään ensin omistuksenpidätysehdoin. Tämä tarkoittaa, että myyjän omistusoikeus myytävään kiinteistöön pidätetään kunnes ostaja luovuttaa vahvistetuista kiinnityksistä saamansa panttikirjat myyjälle kauppahintasaatavan vakuudeksi. Kun kyseiset panttikirjat on luovutettu, omistuksenpidätysehto raukeaa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa