Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa osamaksulla

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistökaupan ehdoksi voidaan sopia, että kiinteistön kauppahinta suoritetaan osamaksulla. Tällaisesta ehdosta huolimatta kiinteistökauppaan ei sovelleta osamaksulakia, koska osamaksulakia sovelletaan vain irtaimen kauppaan.

Kiinteistön omistusoikeus siirtyy kiinteistön ostajalle kauppakirjan allekirjoitushetkellä, vaikka kauppahintaa ei olisi maksettu. Kauppahinnan maksamisen ajankohta ei siis määritä omistusoikeuden siirtymistä. Täten kiinteistön omistusoikeus siirtyy ostajalle heti kauppakirjan allekirjoituksen jälkeen, vaikka kauppahinta olisi sovittu maksettavaksi osamaksulla.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kiinteistökauppaan voidaan kuitenkin ottaa määräys, jonka mukaan kiinteistön omistusoikeus pysyy kiinteistön myyjällä, kunnes koko kauppahinta on maksettu. Tällä tavoin kiinteistön myyjä saa suojaa ostajan maksuhäiriön sattuessa, koska myyjä voi vaatia, että kiinteistö palautetaan hänen hallintaansa. Myyjän edun mukaista olisikin aina pidättää omistusoikeus kiinteistöön, jos kauppahinta maksetaan useassa erässä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa