Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa kuntotarkastus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistökauppaan mahdollisesti liittyvä kuntotarkastus voidaan teettää esimerkiksi heti myynnin alussa, varsinkin jos myyjä ei tunne talon korjaus- ja muuta vastaavaa historiaa. Usein kuntotarkastus kuitenkin tehdään ostajaehdokkaankin läsnäollessa kun tarjous on jo tehty. Tällöin tarjoukseen kannattaa merkitä varauma tarjouksen purkautumisesta, jos tarkastus tuo esiin merkittäviä seikkoja kaupan kohteesta.

Kuntotarkastuksessa kiinteistön piilevät virheet eivät useimmitenkaan tule ilmi, mutta se antaa silti paljon tietoa rakennukseen mahdollisesti liittyvistä korjaus- ja huoltotarpeista. Vaikka kuntotarkastus olisikin tehty, se ei poista myyjän vastuuta sellaisista piilevistä virheistä, jotka tulevat ilmi vasta kaupanteon jälkeen. Joissain tapauksissa voidaan kuitenkin katsoa, että sellaiset rakennuksen iän vuoksi tyypilliset riskirakenteisiin liittyvät virheet, joista ostaja on tullut tietoiseksi esimerkiksi juuri kuntotarkastuksen kautta, jäävät ostajan vastuulle.

Ennen kaupantekoa onkin mahdollista teettää perusteellisempi kuntotarkastus ja esimerkiksi rakenteita voidaan purkaa todennäköisistä riskipaikoista, jos niin sovitaan.

Vaikka kuntotarkastus teetettäisiinkin kannattaa ostajan kuitenkin aina tarkastaa rakennus myös itse. Myyjän vastuulle eivät jää kaupan jälkeen sellaiset virheet tai puutteet, jotka ostajan olisi itse rakennusta tarkastaessaan pitänyt huomata, jotka hän huomasi, tai jotka on mainittu kuntotarkastusraportissa.

Kuntotarkastuksen voi tehdä kuka tahansa, mutta tarkastuksen tilaajan kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota varsinkin kyseisen henkilön tai yrityksen pätevyystutkintoon, jotta tarkastus tulisi kunnolla tehdyksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]