Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa kuntokartoitus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lähes kaikissa käytettyyn kiinteistöön kohdistuvissa kaupoissa teetetään jossain vaiheessa kaupantekoa jonkinlainen kuntokartoitus, jolla saadaan esimerkiksi tietoa kiinteistön korjaus- ja huoltotarpeista sekä mahdollisista riskipaikoista. Usein kuntokartoitus suoritetaan ostajaehdokkaan ja välittäjän läsnäollessa kun tarjous on tehty. Usein tarjoukseen on myös merkitty varauma tarjouksen purkautumisesta, jos kuntokartoitus tuo esiin merkittäviä seikkoja tarjouksen kohteesta.

Kiinteistön kuntokartoitus ei useinkaan tuo esiin kiinteistöön mahdollisesti liittyviä piileviä virheitä, eikä kuntokartoitus myöskään poista myyjän vastuuta tällaisista – kaupanteon jälkeen ilmitulleista – virheistä. Joissain tapauksissa voidaan kuitenkin katsoa, että sellaiset rakennuksen iän vuoksi tyypilliset riskirakenteisiin liittyvät virheet, joista ostaja on tullut tietoiseksi esimerkiksi juuri kuntokartoituksen kautta, jäävät kaupan jälkeen ostajan vastuulle.

Ennen kaupantekoa onkin mahdollista, jos niin sovitaan, teettää perusteellisempi kuntotarkastus, jossa kiinteistön rakenteita voidaan esimerkiksi purkaa todennäköisistä riskipaikoista piilevien virheiden löytämiseksi.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Vaikka kuntokartoitus teetettäisiinkin, kannattaa ostajan silti tarkastaa rakennus myös itse. Myyjän vastuulle eivät nimittäin jää kaupanteon jälkeen sellaiset virheet tai puutteet, jotka ostajan olisi itse rakennusta tarkastaessaan pitänyt huomata, jotka hän huomasi tai jotka on mainittu kuntoraportissa.

Kuntokartoituksen voi tehdä kuka tahansa, mutta tarkastuksen tilaajan kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota henkilön tai yrityksen pätevyystutkintoon, jotta kartoitus tulisi kunnolla tehdyksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa