Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa kuntokartoitus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lähes kaikissa käytettyyn kiinteistöön kohdistuvissa kaupoissa teetetään jossain vaiheessa kaupantekoa jonkinlainen kuntokartoitus, jolla saadaan esimerkiksi tietoa kiinteistön korjaus- ja huoltotarpeista sekä mahdollisista riskipaikoista. Usein kuntokartoitus suoritetaan ostajaehdokkaan ja välittäjän läsnäollessa kun tarjous on tehty. Usein tarjoukseen on myös merkitty varauma tarjouksen purkautumisesta, jos kuntokartoitus tuo esiin merkittäviä seikkoja tarjouksen kohteesta.

Kiinteistön kuntokartoitus ei useinkaan tuo esiin kiinteistöön mahdollisesti liittyviä piileviä virheitä, eikä kuntokartoitus myöskään poista myyjän vastuuta tällaisista – kaupanteon jälkeen ilmitulleista – virheistä. Joissain tapauksissa voidaan kuitenkin katsoa, että sellaiset rakennuksen iän vuoksi tyypilliset riskirakenteisiin liittyvät virheet, joista ostaja on tullut tietoiseksi esimerkiksi juuri kuntokartoituksen kautta, jäävät kaupan jälkeen ostajan vastuulle.

Ennen kaupantekoa onkin mahdollista, jos niin sovitaan, teettää perusteellisempi kuntotarkastus, jossa kiinteistön rakenteita voidaan esimerkiksi purkaa todennäköisistä riskipaikoista piilevien virheiden löytämiseksi.

Vaikka kuntokartoitus teetettäisiinkin, kannattaa ostajan silti tarkastaa rakennus myös itse. Myyjän vastuulle eivät nimittäin jää kaupanteon jälkeen sellaiset virheet tai puutteet, jotka ostajan olisi itse rakennusta tarkastaessaan pitänyt huomata, jotka hän huomasi tai jotka on mainittu kuntoraportissa.

Kuntokartoituksen voi tehdä kuka tahansa, mutta tarkastuksen tilaajan kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota henkilön tai yrityksen pätevyystutkintoon, jotta kartoitus tulisi kunnolla tehdyksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]