Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa ja valtakirjan kopio

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistökaupassa pääsääntönä on valtakirjan alkuperäisyys eikä valtakirjan kopioita käytännössä katsota päteviksi valtuutukseksi. Osassa tapauksia alkuperäisen valtakirjan esittämisen vaatiminen on suositeltavaa, kopion esittäminen katsotaan siis joskus mahdolliseksi. 

Kaupanvahvistajan on pääsääntöisesti vaadittava esitettäväksi alkuperäiset, allekirjoitetut valtakirjat niiltä luovutuksen osapuolilta, joita luovutuksessa edustaa asiamies. Kiinteistön luovutusvaltakirja on aina oltava kirjallinen ja siitä on käytävä ilmi asiamies ja myytävä kiinteistö.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Ostajan edustavan asiamiehen valtakirja on syytä vaatia esitettäväksi alkuperäisenä, jos asiamies toimii kirjallisen valtuutuksen nojalla. Luovutuksen saajan antama valtuutus voi kuitenkin olla myös suullinen, mikä ei ole este luovutuksen vahvistamiselle. Ostajan edustavalle asiamiehen valtakirjalle ei ole asetettu laissa yhtä tiukkoja vaatimuksia, joten valtakirjan kopio on mahdollinen. 

Sähköiseen kiinteistönluovutusilmoitukseen kaupanvahvistaja merkitsee, onko kiinteistön kaupan osapuolta edustanut asiamies esittänyt valtakirjan alkuperäisenä vai jäljennettynä kopiona.

Vinkit

- Kiinteistökaupassa on mahdollista esittää kopio valtakirjasta ostajaa edustavan asiamiehen tapauksessa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa