Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa ja tarjous

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tarjouksen tekijää ei voida kiinteistöjen osalta velvoittaa kaupan täyttämiseen, ellei tarjousta ole tehty kiinteistön kaupalta edellytetyssä maakaaren määrämuodossa. Kiinteistön kauppaa koskeva tarjous ei näin ollen ole samalla tavoin sitova kuin vaikkapa tavanomaisessa irtaimen kaupassa. Mikäli kuitenkin toinen osapuoli kieltäytyy kaupan teosta siitä sopimisen jälkeen, on tämän korvattava toiselle osapuolelle kaupan purusta aiheutuneet kustannukset. 

Osapuolet voivat sopia aikomastaan kiinteistön kaupasta tekemällä esisopimuksen, jossa kaupanteon edellytykseksi asetetaan jonkin tulevaisuudesta riippuvan edellytyksen täyttyminen. Säädetyssä määrämuodossa tehty esisopimus on osapuolten välillä sitova, ja osapuolella on oikeus kanteella vaatia toista osapuolta tekemään kiinteistön kauppa esisopimuksessa sovituilla ehdoilla. Osapuolella on lisäksi oikeus saada korvaus esisopimuksen rikkomisesta aiheutuneesta vahingosta. Esisopimuksessa voidaan myös sopia erityisestä, sopimuksen purkavaa osapuolta kohtaavasta sopimussakosta. Jos kiinteistö on vastoin esisopimusta luovutettu jollekin muulle, esisopimuksessa tarkoitetulla ostajalla on oikeus saada korvaus vahingostaan myyjältä. Jollei esisopimuksen voimassaoloaikaa ole ennalta määrätty, se on voimassa viisi vuotta sopimuksentekopäivästä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]