Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa ja rasitukset

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Rasitukset ovat kiinteistön hyväksi perustettuja oikeuksia, jotka antavat oikeuden toisen kiinteistön käyttämiseen tiettyä tarkoitusta varten. Rasitukset voivat olla esimerkiksi kiinteistön jakamistoimituksessa perustettuja, kiinteistölle kulkevan tien käyttöön oikeuttavia tieoikeuksia, mutta ne voivat perustua myös kiinteistön omistajien välisiin sopimuksiin. Kiinteistöön kohdistuvat rasitukset käyvät ilmi Maanmittauslaitokselta pyydettävästä rasitustodistuksesta, ja ne merkitään kiinteistörekisteriin. Tietyt rasitukset edellytetään merkittävän Lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin.

Rasitukset sitovat lähtökohtaisesti kiinteistökaupassa kiinteistön luovutuksensaajaa, mutta niistä ja niiden muuttamisesta voidaan sopia kiinteistöjen omistajien kesken. Kiinteistöön kohdistuva oikeus voidaan rasitetun kiinteistön omistajan vaatimuksesta lakkauttaa, jos etuus on muuttuneiden olosuhteiden johdosta tullut siihen oikeutetuille kiinteistöille vähämerkitykselliseksi taikka jos etuuden käyttämisestä johtuva rasitus on muodostunut kohtuuttoman suureksi siitä saatavaan hyötyyn nähden. Lakkauttaminen suoritetaan erillisessä toimituksessa tai muun kiinteistötoimituksen yhteydessä. Rasitetun kiinteistön omistajan on suoritettava korvaus etuuden lakkauttamisesta aiheutuvasta menetyksestä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]