Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa ja ostajan vastuu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistökaupassa ostajan vastuu ilmenee erityisesti ostajan velvollisuutena tarkastaa kiinteistö ennen kauppoja sekä velvollisuus vedota havaitsemiinsa virheisiin kohtuullisessa ajassa. Ostajan tulee täyttää ennakkotarkastusvelvollisuutensa eikä hän tämän vuoksi voi vedota virheenä seikkaan, jonka olisi voinut havaita tarkastuksessa ennen kaupan tekemistä. Ostaja ei voi myöskään vedota virheeseen, mikäli hänen oletetaan tienneen siitä ennen kaupan tekemistä.

Ostajalla ei ole velvollisuutta tarkastaa myyjän antamia tietoja eikä velvollisuutta ulottaa tarkastamista sellaisiin toimenpiteisiin, jotka edellyttävät teknisiä tai muutoin tavanomaisesta poikkeavia toimenpiteitä. Näin ollen ostajalla on oikeus luottaa myyjän antamiin tietoihin ja muutoin tehdä kiinteistöä koskeva ennakkotarkastus pintapuolisesti. Tämän lisäksi ostajan tulee vedota ilmenneisiin virheisiin kohtuullisessa ajassa, kun havaitsi ne tai olisi pitänyt havaita. Kuitenkin virheeseen vetoaminen on mahdollista myöhemminkin eikä myyjä vapaudu vastuusta, jos myyjä on menetellyt kunnianvastaisesti ja arvottomasti tai törkeän huolimattomasti.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Myyjän vastuu kiinteistön virheellisyydestä määräytyy kaupan tekohetken mukaan. Myyjä on vastuussa virheistä, jotka ovat syntyneet ennen tätä hetkeä riippumatta siitä, vaikka virhe ilmenisi vasta myöhemmin. Ostaja ei voi vedota virheeseen, jonka myyjä on korjannut ennen kiinteistön luovuttamista ostajalle. 

Lisäksi ostajalla on vastuu suorittaa kauppasopimuksen mukaiset velvoitteensa, kuten maksaa kiinteistökauppa ajoissa sovitulla tavalla.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa