Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa ja osakeyhtiö

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Mikäli osakeyhtiötä, jonka olisi tarkoitus olla kiinteistökaupan toinen osapuoli, ei ole vielä kaupantekohetkellä olemassa, ostajana voi toimia henkilö tai yhtiö, joka toimii tällaisen perustettavan yhtiön lukuun. Tällainen järjestely on tavallinen esimerkiksi silloin, kun kiinteistöä omistamaan halutaan perustaa asunto-osakeyhtiö. Perustettavan yhtiön lukuun tehtävässä kaupassa ostajana pidetään sitä, joka teki kaupan yhtiön puolesta, jos vastuu kaupasta ei ole kahden vuoden kuluessa kaupasta siirtynyt perustetulle yhtiölle tai jos yhtiön perustamisesta on luovuttu. 

Henkilö, joka on toiminut perustettavan yhtiön lukuun, on myös henkilökohtaisessa vastuussa perustettavan yhtiön lukuun tekemistään oikeustoimista. Kun yhtiö on perustettu tai rekisteröity, ottaa yhtiö vastatakseen näistä velvoitteista.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Jos sopimus kiinteistökaupasta yhtiön puolesta on ennen sen rekisteröimistä tehty henkilön kanssa, joka tiesi yhtiön olevan rekisteröimätön, voi sopimuksen toinen osapuoli luopua sopimuksesta, mikäli rekisteri-ilmoitusta ei ole tehty säädetyssä ajassa tai yhtiön rekisteröiminen on evätty. Mikäli sopimuskumppani ei tiennyt yhtiön olevan rekisteröimätön, voi hän luopua sopimuksesta vain siihen asti, kunnes yhtiö on rekisteröity. Jos kannetta ei ole pantu vireille kahden vuoden kuluessa kiinteistökaupasta, myyjä menettää oikeutensa luopua kaupasta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa