Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa ja osakeyhtiö

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Mikäli osakeyhtiötä, jonka olisi tarkoitus olla kiinteistökaupan toinen osapuoli, ei ole vielä kaupantekohetkellä olemassa, ostajana voi toimia henkilö tai yhtiö, joka toimii tällaisen perustettavan yhtiön lukuun. Tällainen järjestely on tavallinen esimerkiksi silloin, kun kiinteistöä omistamaan halutaan perustaa asunto-osakeyhtiö. Perustettavan yhtiön lukuun tehtävässä kaupassa ostajana pidetään sitä, joka teki kaupan yhtiön puolesta, jos vastuu kaupasta ei ole kahden vuoden kuluessa kaupasta siirtynyt perustetulle yhtiölle tai jos yhtiön perustamisesta on luovuttu. 

Henkilö, joka on toiminut perustettavan yhtiön lukuun, on myös henkilökohtaisessa vastuussa perustettavan yhtiön lukuun tekemistään oikeustoimista. Kun yhtiö on perustettu tai rekisteröity, ottaa yhtiö vastatakseen näistä velvoitteista.

Jos sopimus kiinteistökaupasta yhtiön puolesta on ennen sen rekisteröimistä tehty henkilön kanssa, joka tiesi yhtiön olevan rekisteröimätön, voi sopimuksen toinen osapuoli luopua sopimuksesta, mikäli rekisteri-ilmoitusta ei ole tehty säädetyssä ajassa tai yhtiön rekisteröiminen on evätty. Mikäli sopimuskumppani ei tiennyt yhtiön olevan rekisteröimätön, voi hän luopua sopimuksesta vain siihen asti, kunnes yhtiö on rekisteröity. Jos kannetta ei ole pantu vireille kahden vuoden kuluessa kiinteistökaupasta, myyjä menettää oikeutensa luopua kaupasta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]