Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa ja määräosa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön määräosalla tarkoitetaan osuutta kiinteistöstä, esimerkiksi puolet tai yksi kolmasosa. Määräosa, toisin kuin määräala, ei kohdistu mihinkään tiettyyn rajoiltaan määriteltyyn kiinteistön osaan. Kiinteistön omistaja voi luovuttaa kiinteistöstä haluamansa suuruisen määräosan.

Kiinteistön yhteisomistajien katsotaan omistavan yhtä suuren määräosan kiinteistöstä, ellei muuta ilmene. Yhteisomistajat voivat yhdessä luovuttaa haluamansa suuruisen osan kiinteistöstä, jolloin saatu kauppahinta jaetaan kiinteistön yhteisomistajien kesken heidän osuuksiensa mukaisessa suhteessa. Yhteisomistajalla on myös oikeus yksin toisia yhteisomistajia kuulematta luovuttaa oma osuutensa. Määräosan omistava voi luovuttaa korkeintaan oman määräosansa suuruisen osuuden. 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kiinteistöstä määräosaa luovutettaessa luovutuksen kohde tulee yksilöidä kiinteistö- tai laitostunnuksella sekä luovutettavan määräosan suuruus murtolukuna ilmaistuna.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa