Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa ja määrämuoto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistökauppa on määrämuotoinen oikeustoimi eli kauppakirjan on täytettävä maakaaressa säädetyt edellytykset, jotta kiinteistön kauppa olisi pätevä. Kiinteistökauppa ei siis sido osapuolia, ellei kauppakirjaa ole tehty oikeassa määrämuodossa.

Ensinnäkin kauppakirja on tehtävä aina kirjallisesti ja lisäksi myyjän sekä ostajan tai heidän asiamiehensä on allekirjoitettava se. Kiinteistökaupan pätevyyden edellytyksenä on myös se, että kaupanvahvistaja vahvistaa kaupan kaikkien kauppakirjan allekirjoittajien läsnä ollessa.

Kauppakirjasta on aina käytävä ilmi seuraavat seikat:

  • luovutustarkoitus
  • luovutettava kiinteistö
  • myyjä ja ostaja
  • kauppahinta ja muu vastike

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kiinteistökaupassa on tärkeää muistaa, että vain kauppakirjaan merkitty kauppahinta on osapuolia sitova. Jos myyjä ja ostaja ovat sopineet kauppakirjaan merkittyä suuremmasta eli ns. mustasta kauppahinnasta tai muusta vastikkeesta, myyjällä ei ole oikeutta saada perityksi enempää kuin mitä kauppakirjaan on merkitty.

Kiinteistökauppa voidaan tehdä pätevästi myös sähköisesti erityisessä sähköisessä kaupankäyntijärjestelmässä. Tällöin kaupanvahvistajaa ei tarvita.

Minilexin lakimiehet auttavat mielellään kaikissa kiinteistökaupan määrämuotoa koskevissa kysymyksissä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa