Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa ja lainhuutotodistus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Omistusoikeus kiinteistöön kirjataan myöntämällä saannolle lainhuuto. Tällöin kiinteistön tai sen määräalan tai määräosan omistaja selviää julkisesta lainhuuto- ja kiinnitysrekisteristä. Kiinteistökaupassa myyjä todistaa omistusoikeutensa kiinteistöön esittämällä lainhuutotodistuksen, josta ilmenevät tiedot kiinteistöön viimeksi myönnetystä lainhuudosta sekä mahdollisesti vireillä olevasta lainhuutohakemuksesta. Kiinteistön ostajan on syytä vaatia nähtäväksi mahdollisimman tuore kiinteistöä koskeva lainhuutotodistus ennen kaupan tekemistä. Tämä on erityisen tärkeää, sillä jos myyjältä puuttui lainhuuto kiinteistöön, ostajalle aiheutuu todennäköisesti erinäisiä oikeudellisia ongelmia hänen hakiessaan lainhuutoa saannolleen.

Lainhuutotodistukseen tutustumalla selviävät esimerkiksi lainhuudon saajan tiedot ja hänen omistusosuutensa kiinteistöstä sekä lainhuudon päivämäärä ja asianumero. Lainhuutotodistuksesta ilmenevät lisäksi kiinteistön saantotiedot eli tieto siitä, miten omistusoikeus kiinteistöön on saatu (esimerkiksi kauppa, perintö tai lahja). Myös rekisteriyksikön perustiedot, kuten kiinteistötunnus, rekisteröintipäivämäärä ja pinta-ala merkitään lainhuutotodistukseen.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Suomessa on yleinen lainhuudatusvelvollisuus eli jokainen kiinteistön uusi omistaja on velvollinen hakemaan kiinteistön taikka sen määräosan tai määräalan saannolleen lainhuudon. Kiinteistökaupassa on tärkeää muistaa, että myönnetyllä lainhuudolla on merkittäviä oikeusvaikutuksia. Minilexin lakimiehet auttavat mielellään kiinteistökauppaan ja lainhuutoasioihin liittyvissä kysymyksissä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa