Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa ja ilmoitus varainsiirtoverosta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Varainsiirtoveroa on maksettava kiinteistön luovutuksesta eli kiinteistön kaupasta. Kiinteistön ostajan on tehtävä ilmoitus varainsiirtoveron maksusta Verohallinnolle. Varainsiirtoveron maksun selvityksessä on ilmoitettava Verohallinnolle kaupan kohde, myyjän ja ostajan nimitiedot sekä kauppahinta. Ilmoitukseen on liitettävä kauppakirja. Ilmoitus tehdään Verohallinnolle vahvistetulla lomakkeella ostajan kotikunnan verotoimistoon. Varainsiirtoveroilmoituksen voi tehdä myös sähköisesti, esimerkiksi asunto-osakeyhtiön osakkeiden hankinnassa tai kun ilmoitettessa ensiasunnon ostosta. Ensiasunnon ostaja on kuitenkin vapautettu varainsiirtoverosta.

Varainsiirtovero on neljä prosenttia (4 %) ja se maksetaan kauppahinnan arvosta tai muun vastikkeen arvosta. Kiinteistön ostajan tulee maksaa varainsiirtovero viimeistään kiinteistön lainhuutoa haettaessa eli kiinteistön omistusoikeuden kirjaamisen toimittamiseen mennessä. Vero on kuitenkin maksettava kuuden kuukauden kuluessa kauppasopimuksen tekemisestä, jos lainhuutoa ei ole haettu määräajassa tai jos sitä ei tarvitse hakea ollenkaan. Viivästyneeseen maksuun tulee lisätä veronlisäys. Sähköisessä kaupantekojärjestelmässä voidaan varainsiirtovero maksaa sähköisen kaupanteon yhteydessä. Kirjaamisvelvollisen kiinteistön käyttöoikeudesta tai kiinteistöllä olevan rakennuksen luovutuksesta maksetaan myös varainsiirtoveroa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]