Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa ja asiakirjat

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistökaupan yhteydessä myyjän tulee esittää ostajalle kaupan kannalta olennaiset asiakirjat. Olennaisia asiakirjoja kiinteistökaupassa ovat kiinteistörekisteriote, lainhuutotodistus sekä rasitustodistus. Myyjän tulee esittää lainhuutotodistus tai muut asiakirjat, joista ilmenee myyjän omistusoikeus kiinteistöön. Näin ostaja pystyy varmistamaan, että myyjällä on tosiasiallisesti oikeus kiinteistön luovutukseen. Kiinteistörekisteriotteesta voidaan tarkistaa muun muassa kiinteistötunnus sekä kiinteistön pinta-ala. Rasitustodistuksesta ostaja pystyy näkemään kiinteistöön kohdistuvat kiinnitykset, erityiset oikeudet sekä mahdolliset muut kiinteistön käyttöä tai vallintaa rajoittavat oikeudet. 

Muita mahdollisesti tarvittavia asiakirjoja ovat esimerkiksi hallinnanjakosopimus, vuokrasopimus sekä kiinteistön kartta. Kiinteistön kartalta ostaja pystyy hahmottamaan kiinteistön rajat sekä sijaintitiedot. Vuokrasopimus tulee esittää silloin, jos rakennus sijaitsee vuokratontilla ja kiinteistökaupassa on kysymys vuokratontilla olevan rakennukset kaupasta. Hallinnanjakosopimus taas voidaan tehdä määräosin omistetulle kiinteistölle. Osapuolet sopivat tällöin keskenään kiinteistön hallinnasta ja käytöstä.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Yksittäistapauksissa kiinteistökaupassa voidaan edellyttää myös muiden asiakirjojen esittämistä ostajalle.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa