Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökaupan tarjouksen sitovuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistökaupan tarjousta ei pidetä samanlaisena sopimuksen syntymiseen tähtäävänä sitovana oikeustoimena kuten esimerkiksi kiinteistökaupan esisopimusta. Kiinteistön osto- tai myyntitarjous ei vielä velvoita kumpaakaan osapuolta tekemään sovittua kauppaa sen jälkeen, kun toinen osapuoli on tarjouksen hyväksynyt. Kuitenkin tällöinkin kaupasta kieltäytyjän on korvattava toiselle osapuolelle ilmoittelusta, kiinteistöön tutustumisesta ja muista kaupantekoon liittyvistä tarpeellisista toimista aiheutuneet kohtuulliset kustannukset. Jos käsirahaa on annettu, korvaus voidaan periä vähentämällä se palautettavan käsirahan määrästä.

Jos tarjouksesta on sovittu kiinteistökaupan esisopimuksella, tarjous on sitova. Tällöin osapuolilla on oikeus kanteella vaatia toista osapuolta tekemään kiinteistön kauppa esisopimuksessa sovituilla ehdoilla sekä oikeus saada korvaus esisopimuksen rikkomisesta aiheutuneesta vahingosta. Jos kiinteistö on vastoin esisopimusta luovutettu jollekin muulle, esisopimuksessa tarkoitetulla ostajalla on oikeus saada korvaus vahingostaan myyjältä. Kauppaan velvoittava esisopimus on tehtävä aina maakaaren mukaisessa määrämuodossa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]