Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökaupan tarjouksen purku

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistökaupassa tehty tarjous, joka ei täytä niin sanotun esisopimuksen ehtoja, voidan purkaa ilman seuraamuksia. Kiinteistökauppaa varten tehty tarjous on sitova ainoastaan silloin, jos se tehdään niin sanotusti esisopimuksena. Tässä tapauksessa esisopimuksen purkamiseen sovelletaan sitä koskevaa lakia.

Jos osapuolet ovat tehneet lain mukaisen esisopimuksen, joka sitoo molempia osapuolia, ja toinen osapuolista rikkoo esisopimusta vetäytymällä sovitusta kaupasta, esisopimuksen rikkonut osapuoli joutuu maksamaan toiselle osapuolelle korvausta rikkomisesta aiheutuneista vahingoista.

Jos osapuolet ovat sopineet tekevänsä kiinteistön kaupan, mutta esisopimusta ei ole tehty laissa säädetyllä tavalla, kaupan tekemisestä kieltäytyneen osapuolen on korvattava toiselle osapuolelle ilmoittelusta, kiinteistöön tutustumisesta ja muista kaupantekoon liittyvistä tarpeellisista toimista aiheutuneet kohtuulliset kustannukset. Jos käsirahaa on annettu, osapuolen on palautettava toiselle siitä se osa, joka ylittää edellä mainitut kustannukset.

Ainoastaan silloin, kun tulevaa kiinteistökauppaa koskeva tarjous tehdään esisopimuksena, voi esisopimuksen rikkomisesta kaupasta vetäytymällä joutua maksamaan korvausta toiselle osapuolelle.

Jos sinulla on lisäkysymyksiä, voit kysyä lisää lakimieheltä esimerkiksi soittamalla lakipuhelimeen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa