Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökaupan purku tai hinnanalennus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos kaupan kohteena olleessa kiinteistössä ilmenee virhe, ostajalla on oikeus vaatia hinnanalennusta tai kaupan purkua. Näin on esimerkiksi silloin, jos kaupan kohteena ollut kiinteistö ei vastaa sovittua tai jos sitä ei voida käyttää sovitulla tavalla. Lisäksi ostajalla on oikeus hinnanalennukseen tai kaupan purkamiseen silloin, kun myyjä vahingoittaa tai käyttää oikeudettomasti kiinteistöä kaupanteon jälkeen, myyjä ei täytä suoritusvelvollisuuttaan tai myyjä ei luovuta kiinteistön hallintaa sovittuna aikana. Hinnanalennus on aina ensisijainen oikeussuojakeino ennen kaupan purkamista. Kiinteistökaupan purkaminen on mahdollista vain oleellisen virheen tai muun sopimusrikkomuksen vuoksi. Hinnanalennuksen tai purkamisen lisäksi ostajalla on oikeus vaatia vahingonkorvausta.

Virheen ja sopimusrikkomuksen olennaisuutta tulee aina arvioida tapauskohtaisesti. Olennainen virhe on kyseessä ainakin silloin, jos myyjä ei omista myymäänsä kiinteistöä. Tällöin hinnanalennus ei voi edes tulla kysymykseen. Vaikeaselkoisempia ovat kuitenkin tilanteet, joissa kiinteistö ei vastaa täysin sovittua. Koska virheen pitää olla olennainen, ei vielä pieni sovitusta poikkeaminen yleensä oikeuta kaupan purkamiseen. Joissain tilanteissa pienikin virhe voi olla kuitenkin niin olennainen, että se estää kiinteistön käyttämisen ostajan aikomalla tavalla. Tällöin voi olla mahdollista, että hinnanalennus ei ole riittävä oikeussuojakeino.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]