Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökaupan purku ja myyjä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kaupan purkamisella tarkoitetaan lopullisen, sitovan kaupan purkamista. Kiinteistön kauppa voidaan purkaa toisen osapuolen vaatimuksesta kauppakirjan purkavan ehdon perusteella, osapuolen sopimusrikkomuksen perusteella tai jos kohteessa on virhe. Jos osapuolet eivät sovi kaupan purkamisesta, voi toinen osapuoli vaatia kaupan purkamista tuomioistuimessa. 

Kauppakirjan purkavan tai lykkäävän ehdon perusteella nostettava kanne kiinteistön palauttamisesta myyjälle on nostettava kolmen kuukauden kuluessa ehdon voimassaolon päättymisestä. Kauppa ei purkaudu itsestään, vaan kiinteistökaupan voi purkaa vain tuomioistuimen päätös tai osapuolten määrämuodossa tekemä sopimus. Kaupan purkamista koskeva kanne on nostettava viimeistään kymmenen vuoden kuluessa siitä, kun ostaja on saanut kiinteistön hallintaansa. Ostajan on palautettava kiinteistön hallinta myyjälle, jos kauppa puretaan.

Kun kauppa puretaan, myyjän on palautettava kauppahinta ostajalle sekä maksettava ostajalle kauppahinnan palautukselle korkolain mukaista tuottokorkoa. Ostajan on maksettava myyjälle korvausta kiinteistön käyttämisestä saamastaan merkittävästä tuotosta tai hyödystä. Myyjän tulee korvata ostajalle myös kiinteistön tarpeelliset hoitokustannukset ja kiinteistön arvoa nostaneet hyödylliset kustannukset.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]