Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökaupan purkamisen kustannukset

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lähtökohtaisesti kiinteistökaupan purkamisessa ostajalle eli palautuksen saajalle maksetaan korvausta, koska kauppahinta on sen palauttamiseen saakka ollut kiinteistön myyjän käytettävissä. Normaalisti korvauksena käytetään kauppahinnan tuottokorkoa. Vastaavasti ostajan tulee maksaa myyjälle korvaus kiinteistön käyttämisestä saamastaan merkittävästä hyödystä tai tuotosta. Tavanomaista, kuten normaalia lyhytaikaista asumishyötyä ei tavallisesti korvata. Esimerkiksi vuokratuottoa pidetään tällaisena merkittävänä tuottona.

Myyjän on myös korvattava ostajalle kiinteistön tarpeelliset hoitokustannukset sekä kiinteistön arvoa nostaneet hyödylliset kustannukset. Korvattavaksi voivat tulle esimerkiksi rakentamisesta tai uusien laitteiden hankkimisesta aiheutuneet kustannukset siltä osin kuin ne ovat lisänneet kiinteistön arvoa, mutta tavanomaista kiinteistön hoitoa ja ylläpitoa ei korvata.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Ostajalla on myös oikeus viedä kiinteistöltä pois rakentamansa rakennukset ja hankkimansa laitteet, jotka eivät ole kiinteistön tavanomaisen käytön kannalta välttämättömiä.

Jos kiinteistökauppa puretaan sovinnollisesti, koroista ja muista kustannuksista osapuolet voivat sopia keskenään.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa