Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistöjen vaihto oikeustoimena

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön vaihdossa molemmat osapuolet luovuttavat kiinteistön. Vaihto ei siis ole kyseessä jos toinen osapuoli luovuttaa esimerkiksi asunto-osakkeen ja toinen kiinteistön. Pääasia, että vaihdossa on kyse nimenomaan kiinteistöjen luovutuksesta. Vaikka tyypillisesti vaihdon yhteydessä annetaan välirahaa, sillä ei ole merkitystä sen kannalta, arvioidaanko luovutusta vaihtona.

Vaihto on vastikkeellinen luovutus ja siinä noudatetaan maakaaren säännöksiä. Tällöin on otettava huomioon se, että vaihdossa molemmat osapuolet ovat sekä kiinteistön luovuttajia, että kiinteistön luovutuksen saajia. Näin ollen myös vaihdossa soveltuvat ostajan ja myyjän velvollisuudet, esimerkiksi selonottovelvollisuus. 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Niin kuin normaalissa kiinteistön kaupassa, myös vaihdossa tarvitaan kaupanvahvistajaa. Sähköisesti toimitetussa vaihdossa ei kuitenkaan kaupanvahvistajaa tarvita. Vaihdossa saadulle kiinteistölle on myös haettava lainhuutoa normaalisti. Koska vaihdossa tapahtuu kaksi luovutusta, on tällöin vaihdon kummankin osapuolen myös maksettava varainsiirtoveroa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa