Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistö vaihto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistöjen vaihto on sopimus, jossa molemmat sopimuksen osapuolet luovuttavat kiinteistön vastikkeena toisen suorituksesta. Molemmat osapuolet suorittavat siis vastikkeen kiinteistön muodossa. Kummankin osapuolen on haettava vaihdon jälkeen lainhuutoa saannolleen sekä maksettava varainsiirtoveroa saamastaan kiinteistöstä.

 Vaihto poikkeaa siis kiinteistönkaupasta siinä, että vastiketta ei suoriteta rahassa. Kiinteistön vaihdon toinen osapuoli voi kuitenkin joutua täydentämään suoritustaan rahalla, jos kiinteistöjen arvo ei vastaa toisiaan. Vastikkeen täydentäminen tulee erityisesti kyseeseen, jos luovutettava kiinteistö on enintään 75 % vaihdon kohteena olevan arvokkaamman kiinteistön arvosta. Nimittäin kauppaa, jossa ostaja suorittaa vastiketta enintään 75 % kiinteistön käyvästä arvosta, pidetään lahjanluonteisena kauppana. Lahjanluonteinen kauppa synnyttää lahjaverovelvollisuuden lahjan saajalle. Edellytyksenä on kuitenkin, että kaupan tarkoituksena on ollut antaa osittainen lahja. Lahjanluonteisen kaupan säännökset eivät tule siis sovellettavaksi, jos kiinteistön alihintaisuus on johtunut jostain muusta seikasta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]