Minilex - Lakipuhelin

Kiinnitykset kiinteistön kauppakirjassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kauppakirjassa tulee todeta se, mitä rasitteita kiinteistöön kuuluu. Kiinnitykset ovat keskeinen osa kiinteistön velvoitteita, jotka selviävät rasitustodistuksesta. Rasitustodistus on syytä tarkistaa ennen kauppakirjan allekirjoittamisesta ja varmistua sen ajantasaisuudesta. Jos rasitustodistuksesta ei käy ilmi kaikkia oikeuksia, joita kiinteistöön kuuluu, on myyjän ilmoitettava ostajalle tällaisista oikeuksista. Kauppakirjaan kirjataan tavallisesti myös myyjän vakuutus siitä, että muita tällaisia kiinteistöä rasittavia oikeuksia ei ole.

Kiinnitys on kiinteistön käyttämistä lainan vakuutena tai panttioikeuden perustamista kiinteään omaisuuteen. Kiinnitys on kirjaamismenettely, jolla perustetaan kiinteistöpanttioikeus. Siitä todistuksena on panttikirja. Panttikirja luovutetaan velkojalle tai muulle panttioikeuden haltijalle pantiksi. Panttikirjat, jotka on kiinnitetty kiinteistöön, luovutetaan kiinteistön kaupassa ostajalle sopimuksen mukaan, eikä ostajan tarvitse maksaa tästä korvausta eikä niitä yleensä tarvitse lainoittaa. Myyjän tulee varmistaa, että kiinteistöön kuuluvat kiinnitykset luovutetaan kiinteistön kaupan yhteydessä. Jos kaupassa on mukana kiinteistönvälittäjä, tämän on myös varmistettava kiinnitysten luovutus. Kiinteistön ostaja ei saa ennen omistusoikeuden lopullista siirtymistä perustaa kiinteistöä rasittavia panttioikeuksia tai muita erityisiä oikeuksia ilman myyjän suostumusta. Oikeus perustaa kiinteistöä koskevia oikeuksia on ostajan ja myyjän yhteinen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]