Minilex - Lakipuhelin

Kenelle kuuluu kiinteistön tuotto myyjän hallinta-aikana?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kun kiinteistön kauppa tehdään, hallinta siirtyy pääsääntöisesti ostajalle kaupantekohetkellä. Hallintaoikeus voidaan sopia siirtymään ostajalle myös myöhempänä ajankohtana. Tällöin tuotto, joka saadaan kiinteistöstä ennen kiinteistön hallinnan luovutusta, kuuluu pääsääntöisesti myyjälle. Tuotolla tarkoitetaan kiinteistön kasvutuotteita, kuten satoa. Sillä tarkoitetaan myös yksityisoikeudellisiin sopimuksiin perustuvaa tuloa kiinteistöstä, kuten vuokria.

Myyjä ei kuitenkaan saa hallinta-aikanaan hakata metsää tai ottaa maa-aineksia muuhun kuin myydyn kiinteistön kotitarvekäyttöön. Myyjällä ei myöskään ole hallinta-aikanaan oikeutta perustaa kiinteistöön kohdistuvia erityisiä oikeuksia. 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kiinteistön tuoton jakamisesta on myös mahdollista sopia toisellakin tavalla osapuolten kesken. Tuloa tuottavan kiinteistön, kuten liikekiinteistön tuotosta sovitaankin yleensä erikseen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa