Minilex - Lakipuhelin

Ehdollinen kiinteistökauppa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistökauppa on mahdollista tehdä ehdollisena eli purkavin tai lykkäävin ehdoin. Purkava ehto on kauppakirjaan otettu ehto siitä, että kiinteistökauppa voidaan purkaa muillakin kuin lainsäädännössä määritellyillä perusteilla. Purkavan ehdon täyttymisestä seuraa kiinteistön omistusoikeuden palautuminen myyjälle.

Lykkäävällä ehdolla tarkoitetaan, että myyjä pidättää omistusoikeuden kiinteistöön, kunnes kauppahinta on maksettu tai muu ehto toteutunut. Kiinteistön omistusoikeus ei siis siirry ostajalle ennen kauppahinnan maksamista tai muun osapuolten määrittelemän ehdon täyttymistä. Useimmiten kiinteistökauppa tehdään ehdollisesti myyjän kauppahintasaatavan turvaamiseksi.

Kiinteistökaupan osapuolten on tärkeää muistaa, että purkava tai lykkäävä ehto on aina otettava vahvistettuun kauppakirjaan, jotta se olisi sitova. Näin ollen siis, jos ehtoa ei ole mainittu kauppakirjassa, ei siihen kumpikaan osapuoli voi vedota. 

Ehtojen voimassaoloaikaa on rajoitettu lainsäädännössä. Purkava tai lykkäävä ehto voi nimittäin olla voimassa korkeintaan viisi vuotta kaupantekotekopäivästä. Jollei ehdon voimassaoloaikaa ole merkitty kauppakirjaan, se on voimassa viisi vuotta. Kanne kiinteistön palauttamisesta myyjälle on pantava vireille kolmen kuukauden kuluessa ehdon voimassaolon päättymisestä. Tärkeä ehdollisessa kaupassa on huomata, että kiinteistölle on normaalisti haettava lainhuutoa kuuden kuukauden sisällä kauppakirjan tekemisestä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]