Minilex - Lakipuhelin

Ehdollinen kiinteistökauppa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistökauppa on mahdollista tehdä ehdollisena eli purkavin tai lykkäävin ehdoin. Purkava ehto on kauppakirjaan otettu ehto siitä, että kiinteistökauppa voidaan purkaa muillakin kuin lainsäädännössä määritellyillä perusteilla. Purkavan ehdon täyttymisestä seuraa kiinteistön omistusoikeuden palautuminen myyjälle.

Lykkäävällä ehdolla tarkoitetaan, että myyjä pidättää omistusoikeuden kiinteistöön, kunnes kauppahinta on maksettu tai muu ehto toteutunut. Kiinteistön omistusoikeus ei siis siirry ostajalle ennen kauppahinnan maksamista tai muun osapuolten määrittelemän ehdon täyttymistä. Useimmiten kiinteistökauppa tehdään ehdollisesti myyjän kauppahintasaatavan turvaamiseksi.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kiinteistökaupan osapuolten on tärkeää muistaa, että purkava tai lykkäävä ehto on aina otettava vahvistettuun kauppakirjaan, jotta se olisi sitova. Näin ollen siis, jos ehtoa ei ole mainittu kauppakirjassa, ei siihen kumpikaan osapuoli voi vedota. 

Ehtojen voimassaoloaikaa on rajoitettu lainsäädännössä. Purkava tai lykkäävä ehto voi nimittäin olla voimassa korkeintaan viisi vuotta kaupantekotekopäivästä. Jollei ehdon voimassaoloaikaa ole merkitty kauppakirjaan, se on voimassa viisi vuotta. Kanne kiinteistön palauttamisesta myyjälle on pantava vireille kolmen kuukauden kuluessa ehdon voimassaolon päättymisestä. Tärkeä ehdollisessa kaupassa on huomata, että kiinteistölle on normaalisti haettava lainhuutoa kuuden kuukauden sisällä kauppakirjan tekemisestä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa