Minilex - Lakipuhelin

Arvonlisäveroton kiinteistön luovutus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Arvonlisäveroa ei suoriteta kiinteistön myynnistä eikä maanvuokraoikeuden, huoneenvuokraoikeuden, rasiteoikeuden tai muun niihin verrattavan kiinteistöön kohdistuvan oikeuden luovuttamisesta. Veroa ei suoriteta myöskään kiinteistön verottoman käyttöoikeuden luovutuksen yhteydessä tapahtuvasta sähkön, kaasun, lämmön, veden tms. hyödykkeen luovuttamisesta.

Kiinteistöllä tarkoitetaan maa-aluetta, rakennusta ja pysyvää rakennelmaa tai niiden osaa. Kiinteistöön kuuluu myös tavanomainen asuinirtaimisto. Erityistä tarkoitusta palvelevat koneet ja laitteet eivät kuitenkaan kuulu kiinteistöön.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Arvonlisäveroa on edellä mainitusta huolimatta suoritettava esimerkiksi rakentamispalvelun myynnistä, hotellitoiminnassa tapahtuvasta huoneiden käyttöoikeuden luovutuksesta, kiinteistöön pysyvästi asennettujen laitteiden vuokrauksesta ja maa- tai kiviaineksen otto-oikeuden, metsän hakkuuoikeuden tai metsästys- taikka kalastusoikeuden myynnistä.

Kiinteistön käyttöoikeuden luovuttamisesta voi hakeutua vapaaehtoisesti arvonlisäverovelvolliseksi. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa