Minilex - Lakipuhelin

Perinnönjako ja alaikäiset lapset

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Perinnönjaosta säädetään perintökaaressa. Kuolinpesän osakkaat hallinnoivat ja määräävät kuolinpesän omaisuudesta yhdessä. Ensisijaisesti perillisiä ovat aina lapset eli rintaperilliset ja heidän sijaansa tulevat heidän lapsensa. Kuolinpesä tulee jakaa niin, että jokainen saa oman perimysjärjestyksensä mukaisesti kuuluvan suhteellisen osuuden kaikenlaisesta omaisuudesta.

Mikäli kuolinpesän osakkaana on lapsi, joka on alaikäinen, tulee hänellä olla edunvalvoja. Pääsääntöisesti hänen huoltajansa toimii hänen edunvalvojanaan. Edunvalvojan tehtävä on huolehtia, että lapsen etu huomioidaan koko ajan ja hän saa, mitä hänelle lain mukaan kuuluisikin. Mutta mikäli myös hänen huoltajansa on saman kuolinpesän osakas, voidaan katsoa, että hän ei kykene huolehtimaan tarpeeksi tasapuolisesti molempien edusta. Tällaisen eturistiriidan vuoksi on mahdollista, että alaikäiselle lapselle määrätään pesänselvitystä ja perinnönjakoa koskevissa asioissa edunvalvojan sijainen. Hänen tehtävänään on sitten huolehtia lapsen eduista kuolinpesän asioissa. Alaikäisellä lapsella tulee aina olla edunvalvoja. Mikäli lapsella on edunvalvoja, tulee perukirja ja jakokirja vahvistuttaa Digi -ja väestötietovirastossa (eli entisessä maistraatissa) ennen kuin perintöä aletaan varsinaisesti jakaa. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]