Minilex - Lakipuhelin

Työnantajan velvollisuus antaa opintovapaata

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Opintovapaan tarkoituksena on parantaa työelämässä toimivan väestön koulutus- ja opiskelumahdollisuuksia. Opintovapaalla tarkoitetaan aikaa, joksi työnantaja on vapauttanut työntekijän palvelussuhteeseensa kuuluvien tehtävien suorittamisesta koulutusta tai opiskelua varten. 

Työnantajalla on tietyin edellytyksin velvollisuus antaa työntekijälleen opintovapaata. Työntekijän oikeudesta saada tarvittaessa opintovapaata säädetään opintovapaalaissa.Opintovapaa voidaan myöntää opiskeluun julkisen valvonnan alaisessa koulutuksessa. 

Työntekijän oikeus opintovapaaseen tulee kyseeseen silloin, kun päätoimisen työntekijän työ- tai virkasuhde samalle työnantajalle on kestänyt vähintään vuoden. Työn ei ole tarvinnut jatkua vakituisesti vuoden verran, vaan riittää, jos työ on suoritettu useammassakin lyhyemmässä jaksossa, kunhan työsuhteiden yhteiskesto on vähintään vuoden. Tällöin työntekijä on oikeutettu pitämään enintään kahden vuoden opintovapaa viiden vuoden aikavälin sisällä. Myöskin lyhyemmissä työsuhteissa työntekijä voi olla oikeutettu opintovapaaseen. Silloin, kun työsuhde on kestänyt vähintäänkin kolme kuukautta, voi työntekijä pitää opintovapaata enintään viiden päivän ajan.

Opintovapaan ajalta ei työntekijälle tarvitse maksaa palkkaa, ellei työnantajan ja työntekijän kesken ole muuta sovittu tai jos työ- tai virkaehtosopimuksessa ole toisin määrätty. On myöskin hyvä muistaa, että mikäli työntekijä suorittaa työpaikassaan oppisopimuskoulutusta, ei hän ole oikeutettu opintovapaan viettämiseen.

Jos opintovapaan myöntäminen työntekijän hakemuksessaan tarkoittamana aikana tuottaisi tuntuvaa haittaa työnantajan harjoittamalle toiminnalle, on työnantajalla oikeus siirtää opintovapaan alkamisajankohtaa enintään kuudella kuukaudella. 

Työnantaja ei saa irtisanoa työntekijää tai purkaa työsopimusta sillä perusteella, että työntekijä on hakenut tai käyttänyt opintovapaata. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]