Minilex - Lakipuhelin

Määräalan kauppa on kiinteistökauppaa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Määräala on rajoiltaan määrätty alue, joka voidaan lohkomalla erottaa kantakiinteistöstä omaksi lohkokiinteistöksi. Lohkomistoimituksessa kiinteistö ositetaan kahdeksi tai useammaksi kiinteistöksi määräalan tai määräalojen rajojen mukaisesti.

Maakaaren mukaisesti kiinteistön määräala on kiinteistöön rinnastuva omistuksen yksikkö. Näin ollen määräalan kauppaan, kuten muihinkin luovutuksiin, sovelletaan kiinteistön kauppaa koskevia sääntöjä. Kiinteistön määräalan kauppa tulee siis tehdä maakaaren muotovaatimusten mukaisesti kirjallisesti, osapuolten allekirjoittamana ja kaupanvahvistajan vahvistama. Lisäksi kauppakirjasta tulee käydä ilmi vaaditut vähimmäistiedot. Vaihtoehtoisesti kaupan voi tehdä sähköisessä kaupankäyntijärjestelmässä.

Yleinen lainhuudatusvelvollisuus koskee kaikkia saantoja ja omistajia. Myös määräala on siten lainhuudatuksen kohteena. Määräalan lohkominen kiinteistöksi tulee viran puolesta vireille, kun kirjaamisviranomainen on merkinnyt määräalan lainhuudon lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin. Määräalan lainhuuto siirretään aikanaan automaattisesti koskemaan muodostettua kiinteistöä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa