Minilex - Lakipuhelin

Konkurssista julkaistavan kuulutuksen sisällöstä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Konkurssista julkaistavan kuulutuksen sisällöstä on säädetty erikseen oikeusministeriön asiaa koskevalla asetuksella. Tarkoituksenmukaista on, että kuulutus antaa riittävästi tietoa velkojille koskien velallisen konkurssiin asettamista.

Luonnollisesti kuulutuksen tulee sisältää tiedot velallisesta eli kuka on asetettu konkurssiin. Lisäksi konkurssi kuulutuksen tulee pitää sisällään tiedot koskien konkurssin alkamisajankohtaa sekä siitä tuomioistuimesta, joka on päättänyt velallisen konkurssiin asettamisesta eli konkurssituomioistuimesta. Kuulutuksesta on myös käytävä ilmi kuka on määrätty konkurssipesän pesänhoitajaksi. Konkurssikuulutuksen julkaisemisella on tiettyjä oikeusvaikutuksia, joten sen takia on tärkeää saattaa velallisen konkurssiin asettaminen nopeasti julkisesti tiedoksi.

Konkurssin alettua velallinen menettää oikeuden määrätä konkurssipesään kuuluvasta omaisuudestaan. Tämän takia on tärkeää tietää milloin konkurssi on alkanut, sillä oikeustoimen tekeminen ennen konkurssia tai sen alkamisen jälkeen vaikuttaa tuon oikeustoimen sitovuuteen. Jos oikeustoimen toinen osapuoli ei ole tiennyt velallisen konkurssiin asettamisesta, hän voi saada vilpittömän mielen suojaa, jos oikeustoimi on tehty ennen kuin konkurssista on kuulutettu.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa