Minilex - Lakipuhelin

Konkurssin alkamisesta julkaistaan kuulutus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Konkurssin alkamisesta julkaistaan kuulutus virallisessa lehdessä. Kuulutuksen julkaiseminen on tuomioistuimen tehtävä. Kuulutuksessa on mainittava muun muassa 1) tuomioistuin ja asianumero, 2) päivämäärä ja kellonaika, jona päätös konkurssiin asettamisesta on tehty, sekä konkurssihakemuksen vireilletulopäivä, 3) velallisen nimi tai toiminimi ja kotipaikka sekä velallisen henkilö- tai yritystunnus sekä 4) pesänhoitajien nimet ja yhteystiedot sekä määräys tehtävien jakamisesta pesänhoitajien kesken.

 

Myös pesänhoitajan on huolehdittava konkurssin alkamista koskevan kuulutuksen julkaisemisesta virallisessa lehdessä, yhdessä tai useammassa päivälehdessä tai muulla tarkoituksenmukaisella tavalla, jos hän katsoo, että kuuluttaminen on tarpeen tuntemattomien velkojien määrän, velallisen kirjanpidon puutteellisuuden tai muun syyn vuoksi. Pesänhoitajan kuulutuksesta on käytävä ilmi konkurssiin asettamisen päivämäärä ja kellonaika. Pesänhoitajan kuulutusvelvollisuus koskee vahvasti konkurssivalvonnan aloittamiseen liittyvään kuulutukseen. Jos pesänhoitajan kuulutuksessa on esimerkiksi virhe, voi pesänhoitaja korjata sen, ja kuuluttaa uuden valvontapäivän. 

 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Pesänhoitajan on myös huolehdittava konkurssin alkamista koskevan kuulutuksen julkaisemisesta. Tämä kuulutus tulee julkaista Virallisessa lehdessä, yhdessä tai useammassa päivälehdessä tai muulla tarkoituksenmukaisella tavalla. Pesänhoitaja voi myös pyytää, että konkurssista julkaistaan ulkomailla, jos tällainen kuulutus on tarpeen kulloinkin kyseessä olevassa tilanteessa. Lähtökohtaisesti konkurssilain kuulutusta koskevat säännökset koskevat pesänhoitajan lisäksi myös tuomioistuinta. Kuulutuksen sisältövaatimuksista määritellään tarkemmin oikeusministeriön asetuksessa.

 

Lisätietoja konkurssista ja sen alkamisesta, sekä julkaisutavasta ja kuulutuksesta saat Minilexin lakimiehiltä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa